Armoede in Marokko prt-2

Armoede in Marokko is een feit in het leven voor velen. Bij de naam Marokko komt niet onmiddellijk beelden van armoede voor. Het land heeft het goed gedaan en zelf zeer goed als een exotische toeristische bestemming, maar het land lijdt onder een groot armoedeprobleem, een die zelfs aan buitenlanders er niet omheen kunnen.

Een blogger schreef over haar reizen in Marokko:

“… Vanaf het moment dat je aankomt, de bedelaars, weeskinderen, verhalenvertellers en slangenbezweerders, allemaal wanhopig strijden om een paar centen uit de zakken van de nieuwste toeristische, niet alleen kleurrijk straten van de stad, maar een schilderij dat de armoede in een van de keizerlijke steden van Marokko  de hoofdstad van het zuiden, kenmerkt. “

Deze slideshow vereist JavaScript.

De meerderheid van de armoede in Marokko ligt op het platteland.

Volgens de Rural Poverty Portal, van de 4 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven in Marokko, leven 3 miljoen van hen zijn op het platteland.

Marokko heeft enorme verbetering in zijn armoede gezien in de afgelopen twee decennia, maar is nog steeds ver achter bij andere landen op hetzelfde inkomensniveau. De kindersterfte is hoger dan de meeste lagere-middeninkomenslanden en de totale schoolbezoek en vrouwelijke inschrijving zijn lager.  Op het platteland, de overgrote meerderheid hebben nog steeds geen toegang tot schoon water of elektriciteit.

Gehandicapten

Mensen met een handicap in Marokko lijden dubbele uitsluiting: die verband houden met permanente beschadiging van de sociale identiteit, en die samenhangen met armoede.

Sponsoring

Aandacht ook voor het sponsoring van het kind (eren) met zijn moeder te ondersteunen. Een ondersteunde campagne voor het kind (eren) met zijn moeder door verlenen van 15 euro per maand.  Tot dusver is er een aanvraag voor 145 kinderen gedaan. (31-01-2017)

Plaats een reactie