stmarokko.wordpress

Marokko: de helse wereld van sekstoerisme

“Ze heb geld en we hebben niets:” De Hellish World of Sex Toerisme in Marokko.

Hier is een video verslag van France24 over het stijgende niveau van buitenlandse seksuele roofdieren in Marokko, in het bijzonder die welke gericht Marokkaanse kinderen.

Denk aan Marokko en je denkt aan paleizen, bruisende souks en eeuwenoude tradities. Maar het de briefkaart verbergt een donkere realiteit: het land is een magneet voor pedofielen en sekstoeristen. In het hele land, honderdduizenden worden uitgebuit onder de blik van hun pooiers. Onze verslaggevers namen geheim footage van deze helse wereld waar mannen, vrouwen en kinderen allemaal te koop zijn.

Wat meer is, de kinderen worden steeds meer de slachtoffers van deze uitbuitende industrie die profiteert van de precaire omstandigheden dat veel Marokkaanse jongeren zich bevinden. De meeste van deze kinderen komen uit een aantal van de armste gezinnen, wonen in wijken die bestaan in de schaduw van de toeristische hotspots, verborgen voor de ogen van de 8 miljoen toeristen die elk jaar bezoeken. Deze slachtoffers komen vaak voort uit eenoudergezinnen, of een van de vele kinderen die moeten werken om te overleven van hun gezin te garanderen. Hierdoor ontstaat een uiterst complexe en moeilijke situatie waarin de families zijn vaak bewust van de ongelooflijke lengtes dat hun kinderen gaan en de keuzes die ze maken om geld te verdienen.

Dit roept de vraag op: wat wordt er gedaan om de slachtoffers van deze helse wereld waar mannen, vrouwen en kinderen te beschermen? In de afgelopen jaren zijn de problemen van pedofilie en sekstoerisme aan het licht gebracht door NGO’s en de media, maar er blijft geen significante wijziging van de wetgeving zijn. Het zou zelfs kunnen zeggen dat de regering heeft geprobeerd om het probleem te bagatelliseren angst voor wat deze zijn multi-miljard pond toeristische sector zou doen.

We helpen! Juist nu is jouw steun hard nodig.

Stichting Armoede in Marokko komt op voor deze zeer kwetsbare doelgroep. Hiervoor biedt Stichting Armoede in Marokko directe, op maat gesneden hulp aan deze kinderen èn vraagt om aandacht voor hun positie en hun rechten.  Ook gaat de Stichting in Marokko met instanties samenwerken die de zelfde doel voor ogen hebben. Stichting Armoede in Marokko helpt door bestaande, goedlopende lokale projecten te financieren die zich richten op 5 essentiële basisvoorzieningen: gezondheidszorg, voeding, onderwijs, onderdak en aandacht.

https://stmarokko.wordpress.com/
Hieronder kunnen advertentie verschijnen

Plaats een reactie