LGBT-gemeenschap in Marokko

Hoe zit het met de LGBT-gemeenschap in Marokko?

In het algemeen LGBT reizigers naar Marokko zijn een andere groep van mensen die behoefte hebben aan een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het verkennen van het land.

In theorie, homoseksualiteit is illegaal in Marokko. In de praktijk echter, de toepassing van deze wet varieert het hele land en vormt geen echte bedreiging voor homoseksuele reizigers naar Marokko . Homoseksualiteit is niet ongewoon in Marokko, maar het is grotendeels niet erkend en het is bijna volledig onaanvaardbaar onder vrouwen. Toch zal de politie nooit meedoen als de homoseksueel paar is vreemd, maar zal in het algemeen ingrijpen als een van de partners is een Marokkaans staatsburger.

Enkele praktische tips voor LGBT reizigers zijn onder andere:

Blijf op de hoogte: Voor reizen overal, het is altijd belangrijk om bewust te zijn van die LGBT-rechten bestaan op uw bestemming. Dit zal u helpen om ook een gevoel van de lokale houding en tolerantie ten opzichte van de LGBT-gemeenschap te krijgen.

Wees discreet: Openbare uitingen van genegenheid zijn streng afgekeurd tussen heteroseksuele paren en nog meer tussen homo of lesbische koppels. Hoewel het gebruikelijk om te zien Marokkaanse mannen hand in hand kan zijn, wordt dit geïnterpreteerd als een teken van vriendschap en niets meer. Marokkaanse mannen weten echter, dat de hand-holding tussen westerse mannen betekent meer intimiteit dus ook dit wordt afgeraden in het openbaar.
Maak kennis met de lokale bevolking weten: Hoewel Marokko in het algemeen is een conservatieve en religieuze land, sommige plaatsen zijn meer dan anderen. Dus, om naar de lokale gemeenschap weet is uiterst belangrijk, omdat dit zal u laten weten hoe je je gedrag aan te passen in het openbaar aan de plaatselijke opvattingen en gedragscodes respecteren.

Kies voor buitenlandse handen accommodatie: Als u zich zorgen over de mogelijke reactie van een Marokkaanse bedrijf om uw boeken van een gedeelde kamer voor u en uw partner bent, kunt u altijd kiezen voor een verblijf in buitenlandse handen hotels of riads. Op die manier weet u zeker dat uw verblijf zal worden behandeld met normaliteit en de juiste respect.

Boek met een speciale reis LGBT agentschap: Er zijn tal van reisbureaus die zich specifiek richten op de zorgen en de bijzondere behoeften van de reis LGBT-gemeenschap in Marokko. At Journey Beyond Travel, kunnen wij u helpen een unieke ervaring in Marokko, waar u de lokale cultuur te ontdekken tijdens een verblijf veilig en probleemloos aan te passen.

Ondanks de schijnbaar vijandige omgeving in de richting van de LGBT-gemeenschap in Marokko, de waarheid is dat de lokale bevolking meestal tolerant zal zijn zolang je de lokale gebruiken respecteren. Om deze reden, Marokko blijft een populaire bestemming voor LGBT-reizigers uit de hele wereld met steden als Tanger (naar verluidt ’s werelds eerste Gay Resort), Marrakech en Agadir in het bijzonder het aantrekken van de homoseksuele gemeenschap. Met prachtige stranden en zelfs een kleine gay scene in bars en clubs in deze steden, zijn er tal van plaatsen die open staan voor homo’s, bi, lesbische en transgender reizigers in Marokko zijn.

Kom in actie! Juist nu is jouw steun hard nodig.

 

Zonder urgentie geen verandering

  • Oudja, 17 mei 2016: Project: Donatie voor de renovatie van de weeshuis in Oudja. In oktober 2016 gaat een container met hulpgoederen naar Marokko en we hopen naar heel veel goed werkend gereedschap en overige bouw materiaal voor de renovatie mee te sturen. Contact..
muursleuvzaag tafelbetonzaag betonzaag

VOOR RENOVATIE WEESHUIS ZOEKEN WIJ DRINGEND GOODWILL SPONSORS.
Wij doen een beroep op iedereen! Deel deze link en Moge Allah jullie hiervoor belonen.



Dringend behoefte aan laptops computers, nieuw of gebruikt

  • Stichting Armoede in Marokko heeft dringend behoefte aan laptop computers, nieuw of gebruikt, om onze projecten in Marokko te verwezelijken, voor een weeshuis in Oudja. Contacteer ons alsjeblieft …
https://stmarokko.wordpress.com/
Hieronder kunnen advertentie verschijnen



FranceComfort


Laat ze het zelf maar doen; Steun VSO

Plaats een reactie